Aviko Buurttafel On Tour Mallorca
Samen met onze chef Wim Ballieu hebben we een tour gemaakt door het culinaire hart van de Méditerranée, Mallorca. Misschien ken je het eiland nog niet op deze manier maar het heeft op culinair gebied ontzettend veel te bieden.Tijdens onze tour, met de inmiddels bekende blauwe foodtruck, ontmoet Wim lokale chefs en bezoekt hij producenten van typisch Mallorcaanse producten. Wim kookt daarna een heerlijk gerecht met de ingrediënten van het eiland en elke aflevering eindigt aan tafel, met gasten die genieten van Wim z’n kookkunsten. Met alle gerechten die we maken tijdens de tour wordt straks ook een receptenboek gemaakt.
Zo ontzettend lekker en simpel! Wim maakte dit recept in Port de Sóller met super verse gamba’s zo van de vissersboot. Hou je van gamba’s? Dan moet je dit recept echt proberen!
Ook zo’n lekker recept! Gemaakt aan de zee bij S’Illot in het Noorden van Mallorca. Zo gemaakt!
Dit recept is wel even een uitdaging maar meer dan de moeite waard! Wat een applaus kreeg Wim. Hij heeft deze gemaakt met de Tomàtiga de Ramallet, in Nederland maken wij ‘m met cherrytomaatjes.
Met de sobrasada van Damià maakte Wim op de tour deze gevulde kalkoenfilet. Geen sobrasada in huis? Geen probleem want die maak je gewoon zelf.
Weer zo’n lekker recept van Wim, gemaakt tussen eeuwenoude bomen met de amandelen van Biniagual. Hier ga je van genieten!
Samen met één van de meest talentvolle jonge chefs van het eiland, Pau Navarro maakte Wim dit smaakvolle gerecht aan de voet van de beroemde Kathedraal Seu in Palma. Thuis smaakt hij vast net zo lekker!
Wim maakte dit recept bij de vuurtoren van Sóller met de citroenen die we gehaald hadden bij Jaime. Wat hebben onze gasten genoten van dit heerlijke gebraad. Maak ‘m snel zelf.
Samen met de bekendste bakkers van het eiland, Tomeu Arbona, maakte Wim deze kipstoof met ensaïmada. We hebben allemaal mogen proeven. Dit moet je gewoon een keer maken!
Met de wijn van Bodega Biniagual en de hulp van Björn maakte Wim deze heerlijke Spaanse gehakballetjes met lekker veel rode wijn, verse worteltjes met sinaasappel en röstirondjes. Dit gaat echt iedereen lekker vinden!
Wat was het bezoek aan de mannen van Melvici een avontuur. Met hun geweldig lekkere honing maakte Wim deze tortilla. Een feestje om te maken!
Met de vijgen van Montserrat maakte Wim deze heerlijke maaltijd. Maar ook met gedroogde vijgen of wat meer druiven is dit recept nog steeds heel erg lekker. Zin om te gaan maken?
Op bezoek bij Joan Miralles van Treurer olijfolie maakte Wim dit heerlijke gerecht voor zijn gasten. Een goede olijfolie maakt hier het verschil. Dit wil je toch proeven?