U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Geroosterde paprika’s met aardappeldobbelsteentjes en romescosaus

30 min bereidingstijd
20-25 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappeldobbelsteentjes (750 g)
  • 10 rode puntpaprika’s
  • 2 el olijfolie
  • 200 g gerookte rauwe Spaanse ham, bijv. pata negra
    of serrano, in blokjes
  • 2 uien, in halve ringen
  • 1 courgette, in halve plakjes
  • 2 tl paprikapoeder mild

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Halveer de paprika’s in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en leg ze op de bakplaat. Rooster de paprika’s in 20-25 minuten gaar.
  • Snijd de ham in blokjes. Snijd ook de uien in halve ringen en de courgette in halve plakjes.
  • Bereid de aardappeldobbelsteentjes volgens de aanwijzingen in de airfryer.
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de hamblokjes 4 minuten. Voeg de ui toe en bak nog 4 minuten. Voeg de courgette toe. Bestrooi met het paprikapoeder en bak de courgette in 4-5 minuten beetgaar. Breng op smaak met zout en peper.
  • Neem de paprika’s uit de oven. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd grof. Pureer voor de romescosaus met de staafmixer 4 paprikahelften met de rode peper, de amandelen, de knoflook en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met de wijnazijn, zout en peper.
  • Leg de resterende geroosterde paprika’s op een schaal. Verdeel er de gebakken groenten met de ham en aardappelblokjes over. Bestrooi met de peterselie en serveer de romescosaus erbij om erover te scheppen.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 750 kcal
  • 41 g vet waarvan 7 g verzadigd
  • 64 g koolhydraten
  • 25 g eiwit
  • 12 g vezels
  • 3,8 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen