U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Uitzendingen


Caldo Verde met chorizo en aardappel-rozemarijnbrood

In Alpedrinha zet Wim de foodtruck neer om voor Amalia en het dorp te koken. Amalia vertelt Wim hoe zij de soep maakt en Wim maakt er een eigen versie van. Hij laat de groenten lekker knapperig en gebruikt onze aardappelblokjes. Amalia vindt het zo lekker dat ze Wim zegt het voortaan ook zo te gaan maken. Wim maakt er nog een heerlijk rozemarijnbrood bij met chilipartjes. Zeer de moeite waard!

Naar recept

Pastéis de nata met zoete aardappelblokjes

In het historische stadje Obidos maakt Wim wel een hele speciale versie van de pastéis de nata namelijk een variant met zoete aardappel. De Portugezen schrikken er een beetje van. Maar waar citroen een fris accent geeft, zorgt de zoete aardappel voor een extra volle smaak. Zelfs de kenners aan tafel vinden ‘m heerlijk: “Different but very good”. Echt het proberen waard!

Naar recept

Geroosterde courgette met kruiden-zoutrub en venkelpuree

Luis en João staan al op Wim te wachten als hij met de foodtruck aankomt rijden. Ze laten hem de zoutvlakten zien en leggen uit waar het zout vandaan komt. Wim mag zelf zoutscheppen en maakt zijn eigen zoutmelange. Hij maakt voor de familie een heerlijk gerecht met het zout van Loja do Sal; geroosterde courgette met kruiden-zoutrub en venkelpuree. Zo jammer dat we weer door moesten want wat was dit gezellig!

Naar recept

Kip piri piri met olijven-knoflookgratins

Wim kookt op een droomlocatie aan de Praia da Almagreira, gelegen ten noorden van Baleal. Een immense kustlijn met prachtige rode kliffen. Het is hier ongelooflijk mooi en je kunt er fantastisch surfen. Wim zet er de buurttafel neer om de perfecte kip piri piri te maken op een klif. Kan het mooier? Weer een topavond!

Naar recept

Spareribs met pickled groenten en paprikapuree

Bij de wijnboerderij van Sara kookt Wim een heerlijk gerecht met de wijnazijn van
het huis. De familie van Sara geniet van Wims spareribs met pickled groenten en
paprikapuree.

Naar recept

Gevulde röstirondjes met Queijo da Serra en kalkoen

’s Avonds maakt Wim aan de rivier in Castelo Novo een heerlijk gerecht op de Ofyr: gevulde röstirondjes met Queijo da Serra en kalkoen. Catarina is er ook gezellig bij en helpt Wim met het vullen van de röstirondjes met haar kaas. Je kunt Queijo de Serra ook in Nederland vinden, lukt het niet dan is brie of camembert een prima alternatief.

Naar recept

Caldeirada met chilipartjes

Caldeirada is een visstoofpot met aardappel en bevat minimaal drie vissoorten. Cruciaal voor een goede caldeirada is de lever van kabeljauw en Chef Patricia Borges uit Peniche laat zien hoe je ‘m in lagen opbouwt. Wim stapt helemaal geïnspireerd door Patricia en haar team weer in de foodtruck en stopt op een prachtige plek: Papoa bij Peniche, om daar aan het water zelf caldeirada te maken voor zijn gasten.

Naar recept

Sardines in escabeche met tomatentaart

Bij de plezierhaven in Peniche zet Wim zijn foodtruck neer en maakt hij
sardines in escabeche met tomatentaart met een bodem van rösti. Zijn gasten
vinden het ontzettend lekker en willen het recept.

Naar recept

‘Bife com molho de café’ met aardappelkroketjes

De foodtruck past net in het smalle straatje tegenover de koffiebranderij. Wim maakt er
een heerlijk gerecht met de koffie van Jorge en Francisco. Hij maakt ‘Bife com molho de
café’ met aardappelkroketjes. Wat een heerlijke avond zo midden in Lissabon.

Naar recept

Tempura van garnalen en groenten met knoflookdressing

Aan de rivier Minho in Monção laat Wim zijn gasten genieten van zijn
huisgemaakte tempura van garnalen en groenten met een heerlijke
knoflookdressing. Ze vinden de tempura heerlijk! Wims geheim?
Hij gebruikt rösti in het beslag en dat maakt het zo heerlijk knapperig.

Naar recept

Gepocheerde peer met wijn, beenham en selderijgratins

Wijnmaker Ricardo ontvangt Wim en laat ‘m natuurlijk ook proeven. Wat een wijn!
Om Ricardo en zijn collega’s te bedanken voor de hartelijke ontvangst maakt Wim
een heerlijk gerecht met de wijn van Ricardo in de wijngaarde vlakbij de coöperatie:
Gepocheerde peer met wijn, beenham en selderijgratins.

Naar recept

Almôndegas-overschotel met kersen, spitskoolpuree en amandel

Wim plukt samen met Ana kersen (ze zijn inderdaad ongelooflijk lekker) en
kookt midden in de kersengaarde een heerlijk gerecht voor Ana en haar
vrienden: Almôndegas-overschotel met kersen, spitskoolpuree en amandel.

Naar recept