Caldo verde met chorizo en aardappel-rozemarijnbrood
45 min bereidingstijd + 14 uur wachten
25 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Kneed in de keukenmachine of met de mixer een soepel deeg van de bloem met 2 theelepels zout, 500 ml lauwwarm water en de gist. Laat het deeg afgedekt met vershoudfolie 2 uur op kamertemperatuur rijzen.
- Druk het deeg plat, let op: het deeg is vochtiger dan gebruikelijk, dit hoort zo! Laat het deeg in de ovenschaal glijden en verspreid goed over de schaal.
- Verpak de schaal losjes in de pedaalemmerzak, en knoop goed dicht. Laat het deeg in de koelkast 12 uur rijzen.
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Neem de schaal uit de koelkast, uit de zak, en besprenkel het deeg met 3 eetlepels olijfolie. Druk het deeg met de vingers in – als een focaccia.
- Snijd 50 gram chorizo in dunne plakjes en de takjes rozemarijn in stukjes. Druk de chilipartjes, de chorizo en de rozemarijn in het deeg.
- Bak het brood in de voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.
- Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de rest van de chorizo ook in plakjes.
- Verhit in een (soep)pan 3 eetlepels olijfolie. Bak de overige chorizo 2 minuten. Voeg de ui en de knoflook toe en bak nog 2 minuten.
- Voeg de laurier toe en schenk de bouillon in de pan. Breng aan de kook. Bereid intussen de aardappeldobbelsteentjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwijder de harde nerven van de kool. Snijd de kool in brede repen. Voeg de kool toe aan de soep en laat 10-15 minuten zachtjes meekoken.
- Schep de soep en de aardappeldobbelsteentjes in 4 diepe borden. Breng de soep op smaak met piri-piri olie (zie tip) of peper en zout. Serveer met het brood.
- Het deeg van dit brood is na het rijzen haast vloeibaar, zo zacht. Getopt met de aardappelpartjes, chorizo en knoflook heeft het een heerlijk volle smaak. Begin op tijd: het deeg moet een hele dag of nacht in de koelkast rijzen.
- Tip: In Portugal staat op elke tafel een fles piri-piri olie. Breng de soep pittig op smaak met de olie.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 1460 kcal
- 59 g vet waarvan 16 g verzadigd
- 178 g koolhydraten
- 47 g eiwit
- 16 g vezels
- 8,4 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen