U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Tempura van garnalen en groenten met knoflookdressing

50 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 150 g Aviko Rösti Original
  • 200 g snijbonen
  • 200 g groene asperges
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 citroen
  • 1 takje peterselie
  • Olie om te frituren
  • 150 g bloem
  • 25 g maïzena
  • 225 ml ijskoude witte wijn
  • 300 g knoflookgarnalen (gepeld, evt. nog met staartje)
  • 100 g aioli
  • Snufje zout
  • Frituurolie en frituurpan of een diepe koekenpan

Bereiding:

  • Snijd  de snijbonen in schuine stukjes van 4 cm. Snijd het houtachtige uiteinde van de asperge af en snijd elke asperge in 3 stukken. Kook de snijbonen en asperges 2 minuten in water met zout. Spoel de groenten in een vergiet af met koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
  • Snijd de paprika in reepjes en de courgette in plakken van 1 cm dik. Snijd de citroen in partjes en hak de peterselie fijn.
  • Verhit de frituurolie tot 180 ºC. Meng in een kom de bloem met de maïzena en een snuf zout. Schenk er langzaam de wijn erbij terwijl je klopt met een garde. Het beslag met dik vloeibaar zijn; niet te dun zodat het van de groenten en garnalen loopt maar ook niet te dik en zwaar zodat het eraf valt.
  • Schep de bevroren rösti door het beslag. Haal met een vork de groenten en de garnalen een voor een door het beslag en laat ze in de hete olie glijden. Bak de groenten en garnalen in 3-4 porties in 4 minuten goudbruin en krokant.
  • Schep de tempura van groenten en garnalen met een schuimspaan uit de olie en laat op vetvrij papier uitlekken.
  • Leg de tempura op een schaal en bestrooi met de peterselie en zout naar smaak. Serveer met de partjes citroen en een schaaltje aioli.
  • Rösti door het wijnbeslag maakt de tempura nóg krokanter.
  • Tip: Aioli is in Portugal vaak zelfgemaakt. Pureer met deze knoflookmayonaise ook eens een handvol korianderblaadjes mee. Koriander is in Portugal een van de favoriete kruiden.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 750 kcal
  • 55 g vet waarvan 6 g verzadigd
  • 45 g koolhydraten
  • 16 g eiwit
  • 6 g vezels
  • 1,4 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen