Gamba’s al vino blanco met röstirondjes
40 min bereidingstijd
15-20 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Leg de rösti rondjes op de bakplaat. Strooi er de zoete aardappelblokjes bij. Bak ze in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
- Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Bak de gamba’s in 4 minuten net gaar. Hak intussen 2 tenen knoflook fijn.
- Schep de garnalen uit de pan. Voeg eventueel 2 extra eetlepels olijfolie toe en fruit de fijngehakte knoflook 1 minuut. Schenk de wijn en slagroom erbij en breng aan de kook. Kook de saus 2 minuten.
- Draai het vuur laag, leg de gamba’s in de saus en verwarm nog 5 minuten op laag vuur.
- Doe voor de aioli het ei, de mosterd, de laatste 2 tenen knoflook, het citroensap en de zonnebloemolie in een maatbeker en pureer tot een lobbige knoflookmayonaise. Voeg de kruiden toe en pureer tot een groene kruidenaioli.
- Schil de mango en snijd 50 gram mango van de vrucht. Pureer voor de dressing in een tweede maatbeker de yoghurt met de mayonaise, de kerrie en de 50 gram mango tot een gladde dressing. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de rest van de mango in schijfjes. Verkruimel de geitenkaas grof. Rooster in een droge koekenpan de pompoenpitten en strooi ze op een bord.
- Leg de röstirondjes op een schaal. Strooi de spinazie in het midden. Top de spinazie met de mango, geitenkaas en pompoenpitten. Maak de salade aan met de dressing.
- Schep de garnalen in de wittewijnsaus op een schaal en bestrooi naar wens met wat extra kruiden. Serveer met de röstirondjes, de salade en de groene kruidenaioli.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 1215 kcal
- 90 g vet waarvan 25 g verzadigd
- 63 g koolhydraten
- 31 g eiwit
- 8 g vezels
- 3,6 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen