Tortilla met zoete aardappel mahon en padrón pepers
30 min bereidingstijd
30 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de wijnazijn met 3 eetlepels honing en het mosterd/korianderzaad. Pel de rode uien, snijd maar een dun plakje van de onderkant en snijd dan in kwarten. Doe ze in een kom en schenk er de warme zoetzure marinade over. Laat afkoelen.
- Verwarm intussen de oven voor tot 200 ºC. Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Verhit in een (ovenvaste) koekenpan 3 eetlepels olijfolie. Fruit de ui en de paprika 3 minuten. Schep de blokjes zoete aardappel erdoor en bak 4 minuten mee.
- Klop de eieren los met zout en peper naar smaak. Schenk het eimengsel over de groenten. Zet de pan in de voorverwarmde oven en bak de tortilla in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Of bak de tortilla afgedekt op laag vuur zachtjes gaar.
- Verhit de grillpan. Schep de padrón pepers om met 2 eetlepels olijfolie. Gril ze 4-5 minuten tot het vel zwart begint te blakeren.
- Schep de geroosterde pepers op een schaal, besprenkel met 2 eetlepels extra vierge olijfolie en bestrooi met zeezout naar smaak.
- Snijd de kaas in plakjes, leg ze op de tortilla en verwarm nog enkele minuten in de oven of op het vuur tot de kaas begint te smelten. Maak de bladsla aan met de resterende olijfolie en 2 eetlepels van de zoetzure marinade.
- Laat de tortilla op een schaal glijden. Serveer met de bladsla, de partjes rode ui, de padrón pepers en de ham.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 1020 kcal
- 22 g vet waarvan 7 g verzadigd
- 45 g koolhydraten
- 20 g eiwit
- 8 g vezels
- 4,0 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen