Kip met vijgen, sherry en gratins met hazelnootcrunch
30 min bereidingstijd
40-45 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bestrooi de kippenbouten met zout en peper en bak ze in 5 minuten rondom bruin.
- Snipper de uien. Halveer de vijgen en verdeel de druiven in kleine trosjes.
- Leg de kippenbouten in de braadslede. Fruit in het bakvet de ui 3 minuten. Schep de ui met het bakvet bij de kippenbouten. Druppel er de sherry en 2 tl honing over. Leg de vijgen, druiven, laurier, tijm en rozemarijn tussen de kip.
- Rooster de kippenbouten in de voorverwarmde oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
- Leg de gratins op de bakplaat.
- Hak de hazelnoten grof en meng met de resterende honing. Verdeel de noten over de gratins en bestrooi met wat zout.
- Schuif de gratins halverwege de oventijd bij de kip in de oven en bak ze de laatste 20-25 minuten goudbruin en gaar.
- Schep de kip met de vijgen, druiven en jus op een schaal. Serveer met de gratins met de hazelnotencrunch.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 1170 kcal
- 85 g vet waarvan 33 g verzadigd
- 49 g koolhydraten
- 41 g eiwit
- 7 g vezels
- 2,9 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen