U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Kip met vijgen, sherry en gratins met hazelnootcrunch

30 min bereidingstijd
40-45 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 2 verpakkingen Aviko Gratins met tijm en rozemarijn
    (à 4 stuks)
  • 3 el olijfolie
  • 4 kippenbouten
  • 2 uien
  • 4 vijgen
  • 150 g pitloze witte druiven
  • 250 ml medium sherry
  • 4 tl honing
  • 3 blaadjes laurier
  • 4-5 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 50 g hazelnoten
  • Braadslede of grote ovenschaal, bakplaat met bakpapier

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bestrooi de kippenbouten met zout en peper en bak ze in 5 minuten rondom bruin.
  • Snipper de uien. Halveer de vijgen en verdeel de druiven in kleine trosjes.
  • Leg de kippenbouten in de braadslede. Fruit in het bakvet de ui 3 minuten. Schep de ui met het bakvet bij de kippenbouten. Druppel er de sherry en 2 tl honing over. Leg de vijgen, druiven, laurier, tijm en rozemarijn tussen de kip.
  • Rooster de kippenbouten in de voorverwarmde oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
  • Leg de gratins op de bakplaat.
  • Hak de hazelnoten grof en meng met de resterende honing. Verdeel de noten over de gratins en bestrooi met wat zout.
  • Schuif de gratins halverwege de oventijd bij de kip in de oven en bak ze de laatste 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • Schep de kip met de vijgen, druiven en jus op een schaal. Serveer met de gratins met de hazelnotencrunch.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 1170 kcal
  • 85 g vet waarvan 33 g verzadigd
  • 49 g koolhydraten
  • 41 g eiwit
  • 7 g vezels
  • 2,9 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen