Kipfilet met amandelsaus en gratins
20 min bereidingstijd
20-25 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Leg de gratins op de bakplaat. Verdeel de tomaatjes en olijven op en rond de gratins.
- Bak de gratins in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
- Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze in 5 minuten aan beide kanten bruin. Maal intussen in de hakmolen de amandelen fijn.
- Neem de kipfilets uit de pan. Verhit nogmaals 2 eetlepels olijfolie in de pan. Fruit de knoflook met de amandelen 1 minuut. Bestrooi met de bloem.
- Schenk de wijn en vervolgens de bouillon al roerend in de pan. Breng aan de kook en blijf roeren tot een gebonden saus ontstaat. Leg de kipfilets en de tijm in de saus en smoor de kip in nog 5-8 minuten gaar. Kook de broccoli in 5 minuten knapperig gaar.
- Serveer de kipfilets met de amandelsaus, de gratins en de broccoli.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 715 kcal
- 44 g vet waarvan 14 g verzadigd
- 22 g koolhydraten
- 50 g eiwit
- 9 g vezels
- 2,6 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen