Witlofschotel met tijm-bierchamel en spekkroketjes
30 minuten bereidingstijd
20 minuten in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Maak de witlof schoon en halveer de stronkjes in de lengte.
- Smelt in een ruime braadpan 25 gram boter. Bak de witlof in 5 minuten rondom bruin. Besprenkel eventueel met honing en bak nog 1 minuut.
- Schenk 100 ml bier in de pan. Voeg de blaadjes van 2 takjes tijm toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de witlof in 10 minuten afgedekt gaar.
- Halveer intussen de plakjes spek in de lengte. Omwikkel elk kroketje met een ½ plakje spek; steek er een stukje tijm tussen.
- Smelt in een sauspan de resterende 50 gram boter. Voeg de bloem toe en bak 1 minuut mee. Schenk langzaam en al kloppende met een garde de resterende 200 ml bier en de melk erbij. Klop tot een gebonden saus. Voeg de blaadjes van 2 takjes tijm toe en laat de saus 2 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
- Laat de witlof goed uitlekken en leg de halve stronkjes dan op de bolle kant in de ovenschaal. Schenk de tijm-bierchamel over de witlof en bestrooi met de kaas.
- Bak de witlofschotel in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin. Bereid intussen de kroketjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de airfryer. Serveer de witlofschotel met de spekkroketjes.
- Nooit bierchamel geproefd? Maak dan deze verrukkelijke witlofschotel met bechamelsaus die met melk én bier is bereid! Lekker in combinatie met krokante aardappelkroketjes omwikkeld met spek.
- Tip: Varieer ook eens met roodlof!
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 895 kcal
- 51 g vet waarvan 23 g verzadigd
- 72 g koolhydraten
- 31 g eiwit
- 8 g vezels
- 4,0 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen