U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Tomaten-basilicumdip

10 min bereidingstijd
20 min in de oven + afkoelen

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Grip ‘n Dip (600 g)
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • Handvol basilicumblaadjes
  • Gedroogde chilivlokken naar smaak
  • Ovenschaal, staafmixer met hakmolen

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Doe de tomaatjes in een ovenschaal en schep om met de olijfolie.
  • Rooster de tomaatjes in de voorverwarmde oven in 20 minuten zacht en sappig. Laat de geroosterde tomaatjes uit de oven afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Doe de geroosterde tomaatjes met het vrijgekomen sap, de knoflook en de basilicumblaadjes in de hakmolen. Pureer tot een grove dip.
  • Breng de dip op smaak met chilivlokken of peper en zout, en schep in een schaaltje.
  • Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de dip.
  • Tip: Voeg ook eens wat blokjes mozzarella aan de dip toe.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 280 kcal
  • 12 g vet waarvan 1 g verzadigd
  • 37 g koolhydraten
  • 4 g eiwit
  • 5 g vezels
  • 1 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen