Spinazie-auberginepuree
25 min bereidingstijd
10 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Haal de spinaziepuree uit de diepvries, zo kan de puree alvast iets ontdooien.
- Leg de feta op een schaal en dep droog. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. Meng de citroenrasp en de oregano door 2 eetlepels olijfolie. Schenk de marinade over de feta.
- Snijd de aubergines in blokjes. Verhit in de koekenpan de laatste 3 eetlepels olijfolie. Bak de aubergine in 6-8 minuten bruin en gaar. Snijd de zongedroogde tomaat in reepjes en schep door de aubergine.
- Voeg de spinaziepuree toe en verwarm op matig vuur. Roer af en toe en voeg indien nodig een scheut water toe zodat de puree romig en smeuïg blijft. Verwarm intussen de oven voor tot 220 ºC.
- Strijk de puree glad. Breek de gemarineerde feta in stukken en leg ze op de spinaziepuree. Zet de pan 10 minuten in de voorverwarmde oven, tot de feta zacht is en begint te kleuren.
- Hak de amandelen grof. Bestrooi de spinaziepuree met de feta uit de oven met de amandelen.
- Kalí órexi - deze eenpanner met spinazie, aubergine en gemarineerde feta brengt je meteen naar de Griekse zon!
- Tip: Voeg voor extra pit wat gedroogde chilivlokken toe aan de fetamarinade.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 610 kcal
- 43 g vet waarvan 15 g verzadigd
- 34 g koolhydraten
- 19 g eiwit
- 7 g vezels
- 2,9 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen