Sinaasappel-stracciatellacake
20 min bereidingstijd
50-60 min in de oven + afkoelen
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 160 ºC. Klop in de keukenmachine of met de mixer de roomboter met de suiker en de vanillesuiker romig. Klop er een voor een de eieren door.
- Zeef het bakmeel met het bakpoeder. Klop de aardappelpuree door het eimengsel en vervolgens het bakmeel.
- Boen de sinaasappels schoon en rasp de oranje schil van de vruchten. Spatel de sinaasappelrasp met de chocolate chips door het beslag. Schep het beslag in de vorm en strijk glad.
- Bak de cake in de voorverwarmde oven in 50-60 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake uit de oven 10 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder dan voorzichtig de vorm en laat de cake helemaal afkoelen op een rooster.
- Noteer ‘m vast op je favorietenlijstje! Aardappelpuree maakt deze cake extra smeuïg. De zachte smaak van aardappelpuree combineert perfect met smaakmakers als sinaasappel en chocolade. Iemand nog een plakje?
- Tip: Test de gaarheid door een satéprikker in het midden van de cake te prikken. Plakt er geen beslag aan de prikker, dan is de cake gaar. Schuif de cake anders terug in de oven en test de gaarheid na 5 minuten opnieuw.
- Variatietip: Vervang de sinaasappel door citroen en gebruik chips van witte chocolade.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 330 kcal
- 18 g vet waarvan 11 g verzadigd
- 36 g koolhydraten
- 5 g eiwit
- 1 g vezels
- 0,5 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen