U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Rösti-saliekoekjes met zeezout

30 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • ½ verpakking Aviko Rösti Original (à 750 g)
  • 2-3 takjes salie
  • 2 eieren
  • 2 el bloem
  • ½ tl bakpoeder
  • 8 el olijfolie
  • Zeezout

Bereiding:

  • Strooi de rösti in een kom. Hak de blaadjes van 1 takje salie fijn.
  • Schep de gehakte salie met de eieren, de bloem, het bakpoeder en zout naar smaak door de rösti.
  • Verhit in een ruime koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Verdeel het röstimengsel in 4 porties. Schep 3 bergjes van 1 portie röstimengsel in de pan. Druk ze plat met de spatel. Bak de röstikoekjes in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar. Leg ze op een schaal. Bak op dezelfde manier met de rest van het mengsel in totaal 12 röstikoekjes.
  • Verhit in een kleine tweede koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak 12 salieblaadjes krokant, maar niet te donker.
  • Leg op elk röstikoekje een krokant gebakken salieblaadje en bestrooi met zeezout naar smaak.
  • Hartige krokante koekjes met rösti, salie en zeezout. Wedden dat de schaal in een mum van tijd leeg is?
  • Tip: Veel gasten? Maak meteen een dubbele portie en houd de koekjes warm in de oven (160 ºC). Of maak ze al een paar uur eerder en verwarm ze opnieuw in de oven (180 ºC) of airfryer (160 ºC).
  • Tip: Schep nog 100 gram geraspte jong belegen kaas door het röstimengsel.
  • Tip: Ook lekker als borrelhapje, belegd met gerookte zalm, een dot citroenmayonaise en een toefje dille.

Benodigd product

Benodigd product: Rösti Original

Voedingswaarden per persoon

  • 415 kcal
  • 32 g vet waarvan 5 g verzadigd
  • 24 g koolhydraten
  • 6 g eiwit
  • 2 g vezels
  • 1,8 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen