U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

MOINK balls met piccalilly en pom’ duchesse

45 min bereidingstijd + afkoelen
10 min in de oven of barbecue

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Pom’ Duchesse (750 g)
  • 500 g groenten, bijv. bloemkool, wortel, rode paprika en sperziebonen
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl mosterdpoeder
  • 2 tl kerrie
  • 25 g bloem
  • 250 ml wittewijnazijn
  • 125 g suiker
  • 3 zoetzure augurken
  • 500 g gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 3 el paneermeel
  • 125 ml smokey barbecuesaus
  • 3 el fijngehakte peterselie
  • 8 plakjes gerookt ontbijtspek
  • 50 g veldsla of waterkers
  • 2 schone (jam)potten, bbq met deksel

Bereiding:

  • Snijd voor de piccalilly de groenten in stukjes van 2-3 cm. Kook ze elk apart in water met zout beetgaar.
  • Meng de kurkuma met het mosterdpoeder, de kerrie en de bloem. Roer er zoveel wijnazijn door tot er een glad papje ontstaat.
  • Breng de rest van de wijnazijn met de suiker aan de kook. Roer het papje nogmaals door en schenk bij de wijnazijn. Laat 1 minuut zachtjes koken en binden.
  • Snijd de augurken in stukjes van een ½ cm. Voeg de groenten en de augurk toe aan de wijnazijn en laat nogmaals 1 minuut koken. Neem de piccalilly van het vuur en schep in schone potten. Sluit de potten en laat ze omgekeerd 10 minuten afkoelen. Keer de potten weer en laat de piccalilly helemaal afkoelen. Bewaar op een koele plek.
  • Meng het gehakt met het ei, het paneermeel, 50 ml smokey barbecuesaus, de peterselie, zout en peper naar smaak. Vorm er met natgemaakte handen 8 stoere, nonchalante gehaktballen van.
  • Omwikkel de gehaktballen met het spek en bewaar ze afgedekt in de koelkast.
  • Verhit de barbecue. Bestrijk de MOINK balls met de resterende 75 ml barbecuesaus. Gril ze op de hete barbecue of in de oven op 220 ºC, in 10-15 minuten bruin en gaar. Zet ook de aardappeltorentjes op het rooster en gril ze, liefst met deksel, in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar.
  • Strooi de veldsla op een schaal. Leg de MOINK balls ertussen. Serveer met de aardappeltorentjes en de piccalilly.

 

Sappige gehaktballen omwikkeld met spek en ingesmeerd met smokey barbecuesaus... klinkt onweerstaanbaar toch? Serveer ze met zelfgemaakte piccalilly en aardappeltorentjes.

Benodigd product

Benodigd product: Bistro Pom’ Duchesse

Voedingswaarden per persoon

  • 990 kcal
  • 43 g vet waarvan 12 g verzadigd
  • 105 g koolhydraten
  • 39 g eiwit
  • 10 g vezels
  • 3,2 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen