U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Maaltijdsoep van Hollandse schotel

15 minuten bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Hollandse Aardappelschotel
  • 2 zoete uien
  • Kippenboillon 1 l.
  • Crème fraîche 125 gr.
  • Verse bieslook en peterselie 25 gr.
  • Koekenpan
  • Kookpan
  • Blender of staafmixer

Bereiding:

  • Bak de Hollandse schotel zoals aangegeven op de verpakking
  • Voeg de bouillon toe en laat het 10 min. zachtjes koken
  • Pureer de soep in een blender en voeg naar smaak eventueel wat zout en peper toe
  • Giet de soep terug in de pan en meng de crème fraîche er doorheen
  • Snijd ringen van de zoete ui en bak ze goudbruin in wat olie en leg ze daarna op keukenpapier
  • Serveer de soep met daarop de uienringen, de fijngesneden bieslook en de peterselie
  • Super lekker met grof bruin breekbrood

 

Drinksuggestie: Sauvignon Blanc

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 360 kcal
  • 24 g vet waarvan 9 g verzadigd
  • 27 g koolhydraten
  • 7 g eiwit
  • 4 g vezels
  • 2,5 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen