Loaded aardappelkoekjes
45 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Maak eerst de dips. Pureer met de staafmixer voor de avocado-limoendip het vruchtvlees van de avocado met het limoensap, de mayonaise en de helft van de peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
- Roer voor de pindadip de pindakaas met de gembersiroop, sambal naar smaak en 2-3 eetlepels water glad. Schep beide dips en ook de barbecuesaus in een schaaltje.
- Bak in een droge koekenpan het spek knapperig uit. Verdeel de beetgare groenten en het krokante spek over schaaltjes.
- Meng de maïzena en de poedersuiker door de ontdooide puree. Verhit in een koekenpan een ruime hoeveelheid zonnebloemolie.
- Vorm van het pureemengsel 4 ballen; maak eventueel de handen vochtig want de puree plakt iets. Leg de ballen in de olie, druk ze plat tot een koekje en bak ze in 6 minuten aan beide kanten goudbruin en krokant.
- Leg de aardappelkoekjes op een schaal. Bak op dezelfde manier nog 4 aardappelkoekjes. Serveer ze warm met het spek, de groenten en de dips om te beleggen. Bestrooi met de rest van de peterselie.
- Smokey BBQ-saus Maak ook de barbecuesaus zelf door 1 geraspte ui te mengen met 1 eetlepel witte wijnazijn, 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 1 eetlepel gembersiroop, 1 theelepel gerookte paprikapoeder en 100 ml tomatenketchup.
- De populaire aardappelkoekjes maak je heel eenvoudig met verse aardappelpuree. Serveer spek, groenten en dips erbij om de luchtige aardappelkoekjes mee te beleggen.
- Tip: Bak 16 kleine aardappelkoekjes en serveer ze bij een glas bier of wijn.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 715 kcal
- 40 g vet waarvan 9 g verzadigd
- 67 g koolhydraten
- 16 g eiwit
- 11 g vezels
- 2,6 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen