U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Loaded aardappelkoekjes

45 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappelpuree (750 g), ontdooid
  • 1 rijpe avocado
  • Sap van 1 limoen
  • 2 el mayonaise
  • 1 bosje platte peterselie (15 g)
  • 2 el pindakaas
  • 2 el gembersiroop
  • 1-2 tl sambal oelek
  • 3 el smokey BBQ-saus (zie tip)
  • 100 g gerookt ontbijtspek
  • 600 g warme groenten naar keuze: broccoli, doperwten, snackpaprika en/of -tomaatjes
  • 75 g maïzena
  • 2 el poedersuiker
  • Zonnebloemolie
  • Staafmixer

Bereiding:

  • Maak eerst de dips. Pureer met de staafmixer voor de avocado-limoendip het vruchtvlees van de avocado met het limoensap, de mayonaise en de helft van de peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
  • Roer voor de pindadip de pindakaas met de gembersiroop, sambal naar smaak en 2-3 eetlepels water glad. Schep beide dips en ook de barbecuesaus in een schaaltje.
  • Bak in een droge koekenpan het spek knapperig uit. Verdeel de beetgare groenten en het krokante spek over schaaltjes.
  • Meng de maïzena en de poedersuiker door de ontdooide puree. Verhit in een koekenpan een ruime hoeveelheid zonnebloemolie.
  • Vorm van het pureemengsel 4 ballen; maak eventueel de handen vochtig want de puree plakt iets. Leg de ballen in de olie, druk ze plat tot een koekje en bak ze in 6 minuten aan beide kanten goudbruin en krokant.
  • Leg de aardappelkoekjes op een schaal. Bak op dezelfde manier nog 4 aardappelkoekjes. Serveer ze warm met het spek, de groenten en de dips om te beleggen. Bestrooi met de rest van de peterselie.
  • Smokey BBQ-saus Maak ook de barbecuesaus zelf door 1 geraspte ui te mengen met 1 eetlepel witte wijnazijn, 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 1 eetlepel gembersiroop, 1 theelepel gerookte paprikapoeder en 100 ml tomatenketchup.
  • De populaire aardappelkoekjes maak je heel eenvoudig met verse aardappelpuree. Serveer spek, groenten en dips erbij om de luchtige aardappelkoekjes mee te beleggen.
  • Tip: Bak 16 kleine aardappelkoekjes en serveer ze bij een glas bier of wijn.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 715 kcal
  • 40 g vet waarvan 9 g verzadigd
  • 67 g koolhydraten
  • 16 g eiwit
  • 11 g vezels
  • 2,6 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen