Jamduimpjes
20-24 stuks
30 min bereidingstijd + wachten: 1 uur
15 min in de oven + afkoelen
Wat heb ik nodig:
stuks
Bereiding:
- Kneed in de keukenmachine of met de mixer een samenhangend deeg van de bloem, de boter, de suiker, het ei, het bakpoeder en de aardappelpuree. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 1 uur in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Verdeel het deeg in 20-24 porties. Rol er met vochtige handen balletjes van. Plakt het deeg te erg, voeg dan nog wat bloem toe.
- Leg de deegballetjes op de bakplaat; houd onderling wat afstand want de koekjes lopen bij het bakken nog wat uit. Druk met de duim een kuiltje in elk deegballetje. Vul de kuiltjes met een lepeltje jam.
- Bak de duimpjes in de voorverwarmde oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Laat de duimpjes op een rooster afkoelen. Bestrooi ze voor het serveren met poedersuiker.
- Door de aardappelpuree hebben de koekjes minder boter nodig! Het maakt de koekjes bovendien extra zacht en romig.
- Tip: Varieer en kies ook eens voor een andere smaak jam. Of vervang de jam door sinaasappelmarmelade, lemoncurd of hazelnootpasta.
- Tip: Bewaar de duimpjes in een luchtdichte trommel.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 95 kcal
- 4 g vet waarvan 3 g verzadigd
- 13 g koolhydraten
- 2 g eiwit
- 1 g vezels
- 0,1 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen