U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Grip ’n dip nacho-style

25 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • ½ verpakking Aviko Grip ’n Dip (à 600 g)


Voor de chunky guacamole:

  • 1 avocado
  • ½ rode ui
  • 1 tomaat
  • ½ kleine rode peper
  • 2 takjes koriander
  • 1 limoen


Voor de pico de gallo:

  • 3 tomaten
  • 1 kleine rode ui
  • ½ verse jalapeño peper
  • 3 takjes koriander
  • 1 limoen


Voor de black-garlicdip:

  • 4-5 teentjes zwarte knoflook (o.a. delicatessenzaak)
  • 2 el roomkaas naturel
  • 1 el zure room
  • ½ tl gemalen komijn

Bereiding:

Chunky guacamole

  • Halveer de avocado, wip de pit eruit en verwijder de schil. Snipper de ui fijn.
  • Snijd de tomaat in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in hele kleine blokjes.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en hak fijn. Hak ook de koriander fijn.
  • Prak de avocado met een vork grof. Schep er de ui, de tomaat, de rode peper en de koriander door. Voeg het sap van de limoen toe en breng op smaak met zout.

Pico de gallo

  • Snijd de tomaat in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in hele kleine blokjes.
  • Snipper de ui en de jalapeño peper fijn. Hak de koriander fijn.
  • Meng de tomaat met de ui, de jalapeño peper, de koriander en het sap van de limoen. Breng op smaak met (zee)zout en schep in een schaaltje.

Black-garlicdip

      • Pel de teentjes en prak ze met een vork fijn.
      • Roer de roomkaas met de zure room los. Meng er de geprakte zwarte knoflook met de komijn door.
      • Breng op smaak met zout en peper en schep de black-garlicdip in een schaaltje.

 

    • Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schud de friet op een plank of schaal en zet er de dips bij.
    • Nacho-style frietplank met gesmolten cheddarkaas (na het bakken onder de hete ovengrill of in de hete oven)!
    • Tip: Pureer voor een gladde guacamole de avocado met de staafmixer glad. Schep er naar wens tomaat, rode ui en rode peper door en breng op smaak met limoensap en zout.
    • Tip: Geen verse jalapeño peper te krijgen? Neem gerust ingelegde ringetjes jalapeño uit pot.
    • Tip: Bestrooi de black-garlicdip met wat platte peterselie.
    • Variatietip: Meng ook eens wat zwarte knoflook door aioli en proef het verschil!

Benodigd product