Grip ’n dip Hot summer
Wat heb ik nodig:
personen
Voor de capresedip:
Voor de chimichurri:
Voor de lemondip:
Bereiding:
Capresedip
- Snijd de tomaat in kwarten. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in hele kleine blokjes.
- Snijd ook de mozzarella in hele kleine blokjes. Hak de blaadjes van het takje basilicum fijn.
- Meng de tomaat met de mozzarella, de basilicum en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en schep in een schaaltje.
Chimichurri
- Hak de peterselie fijn. Rasp of pers de knoflook.
- Meng de peterselie met de knoflook, de oregano, de wijnazijn en de olijfolie. Voeg chilivlokken, zout en peper naar smaak toe.
- Schep de chimichurri in een schaaltje.
Lemon dip
- Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de vrucht en halveer de citroen.
- Roer de crème fraîche los. Voeg de citroenrasp en het sap van ½ citroen toe en roer glad.
- Schep de lemon dip in een schaaltje en bestrooi met wat blaadjes munt.
- Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schud de friet op een plank of schaal en zet er de dips bij.
- Tip: Voeg voor een frisse smaak aan de capresedip 1 eetlepel limoenrasp toe.
- Tip: De chimichurri is ook lekker met de blaadjes van 1 takje verse oregano.
- Tip: Vervang de citroen bij de lemon dip ook eens door 1 limoen.