Gratinparade
10 min bereidingstijd per soort
20-25 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Gratin met truffel en serranoham
Gratin met geitenkaas, biet en dille
Gratin met camembert, stoofpeer en tijm
Gratin met rode pesto, mozzarella en shiitake
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Zet de gratins op de bakplaat met bakpapier.
- Gratin met truffel en serranoham: besmeer de gratins met de tapenade, verdeel er de olijven over en bestrooi met peper naar smaak. Omwikkel elke gratin met 1-2 plakjes serranoham.
- Gratin met geitenkaas, biet en dille: besmeer de gratins met de romige geitenkaas. Halveer de bieten, snijd in plakjes en leg ze erbij. Bestrooi de gratins uit de oven met peper naar smaak en grofgehakte dille.
- Gratin met camembert, stoofpeer en tijm: beleg de gratins met plakjes camembert. Verdeel er partjes stoofpeer over. Bestrooi de gratins uit de oven met peper naar smaak en wat tijmblaadjes.
- Gratin met rode pesto, mozzarella en shiitake: besmeer de gratins met de pesto. Snijd de mozzarella in plakjes en halveer de shiitake. Beleg de gratins ermee. Bestrooi met peper naar smaak. Garneer de gratins uit de oven met basilicumblaadjes.
- Bak de gratins in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
- Met aardappelgratins kun je eindeloos variëren. Veel werk? Nee hoor, dit is het schoolvoorbeeld van weinig-moeite-groot-effect. En er komt geen pan aan te pas. Ideaal voor een groot gezelschap! Kies welke gratins je wilt maken en reken op twee stuks per persoon.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 560 kcal
- 40 g vet waarvan 26 g verzadigd
- 28 g koolhydraten
- 19 g eiwit
- 5 g vezels
- 2,7 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen