Gevulde paprika met puree en rozemarijngehakt
25 min bereidingstijd
25-30 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Halveer de tomaatjes. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak fijn.
- Snijd de kapjes van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Zet de paprika’s in de ovenschaal.
- Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit intussen in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Fruit de ui 2 minuten met de knoflook en de rozemarijn. Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten rul.
- Schep de tomaatjes door het gehakt en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de puree in de paprika’s. Verdeel er het gehaktmengsel over. Leg de kapjes weer schuin op de paprika’s.
- Bak de paprika’s in de voorverwarmde oven in 30 minuten gaar. Maak intussen de sla aan met 3 eetlepels olijfolie, de balsamicoazijn, zout en peper.
- Serveer de gevulde paprika’s met de salade.
Paprika’s gevuld met kruidenpuree, zo zet je eens wat anders op tafel. Lekker met aioli of tzatziki.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 540 kcal
- 36 g vet waarvan 11 g verzadigd
- 30 g koolhydraten
- 20 g eiwit
- 7 g vezels
- 1,7 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen