U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

EK Grip ’n Dip

25 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Grip ’n Dip (600 g)


Voor de Franse olijventapenade:

  • 100 g zwarte olijven zonder pit
  • 1 teen knoflook
  • 1 el kappertjes
  • 3 zongedroogde tomaten
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 2 tl gedroogde oregano
  • Staafmixer met hakmolen


Voor de Oostenrijkse kruidenaufstrich:

  • 2 el volle kwark
  • 1 el mayonaise
  • 1 teen knoflook
  • 2 el fijngehakte peterselie en/of bieslook


Voor de Hollandse bier-cocktailsaus:

  • 2 el mayonaise
  • 1 el crème fraîche
  • 2 tl tomatenpuree
  • 1 el bier
  • Tabasco naar smaak

Bereiding:

Olijventapenade

  • Maal in de hakmolen de olijven met de knoflook, de kappertjes en de tomaten fijn.
  • Voeg de olijfolie en de oregano toe en maal tot een smeuïge tapenade. Breng op smaak met zout en peper. Schep de tapenade in een schaaltje.

Oostenrijkse kruidenaufstrich

  • Doe de kwark met de mayonaise in een schaaltje. Pers of rasp de knoflook erboven.
  • Voeg de kruiden toe. Breng de dip op smaak met zout en peper, en schep in een schaaltje.

Hollandse bier-cocktailsaus

      • Meng de mayonaise met de crème fraîche en de tomatenpuree.
      • Schenk het bier erbij en roer glad. Breng de cocktailsaus op smaak met tabasco en schep in een schaaltje.

 

    • Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schud de friet op een plank of schaal en zet er de dips bij.
    • Tip: Voeg voor een zilte smaak 1-2 ansjovisfilets (blikje) toe aan de olijventapenade.

Benodigd product