U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Duchesses & kroketjes met kruidensalsa

20 min bereidingstijd
15-20 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • ½ verpakking Aviko Pom’ Duchesse (à 750 g)
  • ½ verpakking Aviko Aardappelkroketjes (à 750 g)
  • handvol kruiden: peterselie, basilicum, koriander + extra
  • 2 tl kappertjes
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl citroensap
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Leg de duchesses en -kroketjes in de vorm van een kerstboom op de bakplaat.
  • Bak de kerstboom in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  • Hak intussen de kruiden en de kappertjes grof. Voeg de olijfolie toe en rasp of pers de knoflook erboven. Breng de salsa op smaak met citroensap, zout en peper.
  • Neem de kerstboom uit de oven en verdeel er wat salsa over. Garneer met extra kruidenblaadjes en serveer met de rest van de salsa.
  • Een kerstboom van aardappelrozetjes en -kroketjes met een grove salsa van verse kruiden, knoflook, kappertjes en citroen. Lekker bij vlees en vis, maar ook bij wild en geroosterde groenten.
  • Tip: De aardappelkroketjes en duchesses zijn ook heel mooi in een krans of guirlande. Gebruik je mooiste bakplaat die meteen op tafel mag!

Benodigd product

Benodigd product: Bistro Aardappelkroketjes Benodigd product: Bistro Pom’ Duchesse

Voedingswaarden per persoon

  • 535 kcal
  • 34 g vet waarvan 5 g verzadigd
  • 50 g koolhydraten
  • 5 g eiwit
  • 6 g vezels
  • 1,8 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen