Duchesses & kroketjes met kruidensalsa
20 min bereidingstijd
15-20 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Leg de duchesses en -kroketjes in de vorm van een kerstboom op de bakplaat.
- Bak de kerstboom in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
- Hak intussen de kruiden en de kappertjes grof. Voeg de olijfolie toe en rasp of pers de knoflook erboven. Breng de salsa op smaak met citroensap, zout en peper.
- Neem de kerstboom uit de oven en verdeel er wat salsa over. Garneer met extra kruidenblaadjes en serveer met de rest van de salsa.
- Een kerstboom van aardappelrozetjes en -kroketjes met een grove salsa van verse kruiden, knoflook, kappertjes en citroen. Lekker bij vlees en vis, maar ook bij wild en geroosterde groenten.
- Tip: De aardappelkroketjes en duchesses zijn ook heel mooi in een krans of guirlande. Gebruik je mooiste bakplaat die meteen op tafel mag!
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 535 kcal
- 34 g vet waarvan 5 g verzadigd
- 50 g koolhydraten
- 5 g eiwit
- 6 g vezels
- 1,8 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen