U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Duchesse-paddenstoelgalettes

30 min bereidingstijd
20 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 12 Aviko Pom’ Duchesse
  • 75 g shiitake
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl olijfolie
  • 1 rol koelvers bladerdeeg (230 g)
  • 2 tl truffelmayonaise
  • 1 eidooier
  • Paar takjes rozemarijn
  • Staafmixer met hakmolen, bakplaat, ronde uitsteekvorm van 7 cm ø

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Hak in de hakmolen de shiitake fijn. Pers de knoflook erboven.
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de shiitake met de knoflook 4 minuten. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.
  • Rol het bladerdeeg uit en leg het meeverpakte vel bakpapier op de bakplaat. Steek uit het deeg 12 rondjes van 7 cm doorsnede. Prik de deegrondjes in het midden met een vork in, zodat het deeg tijdens het bakken minder rijst.
  • Roer de truffelmayonaise door de afgekoelde shiitake. Voeg peper naar smaak toe.
  • Schep op elk deegrondje ½ theelepel paddenstoelcrème. Zet er een aardappeltorentje op. Knijp de zijkanten van het deeg samen zodat een stervorm ontstaat.
  • Zet de paddenstoeltaartjes op de bakplaat. Klop de eidooier los met 2 theelepels water. Bestrijk het deeg ermee.
  • Bak de galettes in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Steek in elk taartje een toefje rozemarijn.
  • Shiitake en truffelmayonaise zijn de feestelijke smaakmakers in deze stervormige paddenstoeltaartjes.
  • Tip: Vervang de shiitake met truffelmayonaise door een schepje tapenade of pesto. Gebruik voor de kleine gasten een beetje appelcompote.

Benodigd product

Benodigd product: Bistro Pom’ Duchesse

Voedingswaarden per persoon

  • Per stuk: 130 kcal
  • 8 g vet waarvan 3 g verzadigd
  • 12 g koolhydraten
  • 2 g eiwit
  • 1 g vezels
  • 0,2 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen