Beef tataki met aardappelkroketjes en sesam
25 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm in een steelpan de wijnazijn met de suiker, tot de suiker is opgelost. Maak de radijsjes schoon en leg ze in een schaaltje. Schenk er de zoetzure marinade over en laat afkoelen.
- Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord.
- Bereid de aardappelkroketjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Dep de biefstuk droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels sesamolie. Bak de biefstuk in 1-2 minuten per kant mooi bruin en vanbinnen nog tamelijk rood of naar wens rosé. Laat het vlees verpakt in aluminiumfolie 5 minuten rusten.
- Meng intussen in een schaaltje de sojasaus met de mirin en 1 theelepel sesamolie. Schil de gember en rasp fijn. Rasp ook de knoflook fijn. Meng de gember en de knoflook door de sojadressing. Hak de bosui in ringetjes.
- Snijd de biefstuk in dunne plakjes. Leg de aardappelkroketjes op een bord. Verdeel er de plakjes biefstuk over. Besprenkel met een beetje sojadressing en bestrooi met het sesamzaad en de bosui. Geef de rest van de dressing en de zoetzure radijsjes apart erbij.
- De populaire dunne plakjes rundvlees met een goddelijke sojadressing met gember en knoflook zijn dit jaar dé hit en mogen dus niet ontbreken op je kerstmenu! Geserveerd op krokante aardappelkroketjes staat beef tataki extra feestelijk op tafel.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 255 kcal
- 10 g vet waarvan 2 g verzadigd
- 23 g koolhydraten
- 18 g eiwit
- 2 g vezels
- 3,2 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen