Baba Ganoush dip
10 min bereidingstijd
30 min in de oven + afkoelen
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Snijd de aubergine in de lengte door en snijd het vruchtvlees van de aubergine in.
- Besprenkel met olie en bak deze in een voorverwarmde oven van 180 ºC in ongeveer 30 minuten gaar.
- Laat de aubergine afkoelen en schep het vruchtvlees eruit met een eetlepel. Prak dit fijn in een kom met een vork.
- Hak de knoflook fijn en voeg toe. Voeg de sesampasta toe, knijp het sap van een citroen in de dip.
- Meng het geheel tot een gladde dip en breng op smaak met peper en zout. Serveer in een schaaltje en strooi hier de sesamzaadjes overheen.
- Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de dip.
- Tip: Voeg voor een fris accent wat fijngehakte verse munt toe.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 420 kcal
- 24 g vet waarvan 3 g verzadigd
- 40 g koolhydraten
- 7 g eiwit
- 8 g vezels
- 1 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen