Verrassende Stamppot met zoete aardappel en chipolataworstjes
20 minuten
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verhit in een hapjespan de olijfolie. Roerbak de boerenkool 2 minuten. Voeg de aardappelpartjes en de zoete aardappelblokjes toe en bak ze in 5 minuten bruin.
- Schenk de groentebouillon erbij. Leg de deksel op de pan en stoof de aardappelen in 15 minuten zachtjes gaar.
- Grill intussen de worstjes in de hete grillpan of op de barbecue in 5 minuten bruin en gaar. Smelt de helft van de boter in een sauspan. Fruit de sjalot 1 minuut. Voeg de stroop en het bier toe en laat de saus op laag vuur 10 minuten inkoken.
- Voeg de resterende roomboter aan de aardappelen toe en stamp grof. Breng de stamppot op smaak met nootmuskaat en peper.
- Schep de stamppot in een schaal en leg de worstjes erop. Schenk de biersaus erover.
Tip: Voeg met de bouillon 3 takjes tijm en 1 blaadje laurier toe. Verwijder de kruiden weer voor het stampen van de aardappelen.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 700 kcal
- 40 g vet waarvan 14 g verzadigd
- 61 g koolhydraten
- 19 g eiwit
- 9 g vezels
- 2,3 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen