Traybake met zoete aardappelfriet, vergeten groenten en verse kruidenkaas
30 minuten bereidingstijd
45 minuten in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Maak de groenten schoon en snijd ze in stukken van 2 cm. Schep de groenten om met de olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.
- Verspreid de groenten over de bakplaat. Rooster ze in de voorverwarmde oven 25-30 minuten voor.
- Neem de bakplaat uit de oven en verdeel de friet, met de rozemarijn in toefjes tussen de groenten. Rooster de frites met de groenten in nog 15-20 minuten gaar.
- Klop intussen met de mixer 100 gram kruidenroomkaas luchtig. Voeg de zachte boter toe en klop tot een luchtige botercrème. Klop er de kerrie of de ras el hanout door.
- Neem de bakplaat uit de oven. Verdeel met twee lepels of desgewenst een spuitzak dotjes van de resterende roomkaas over de bakplaat. Hak de peterselie fijn. Bestrooi de friet en groenten met de peterselie en zout en peper naar smaak. Serveer met de sneetjes brood en de hartige botercrème.
- De oven neemt al het kookwerk uit handen! Mooi, want dat geeft tijd om een zijdezachte hartige botercrème te maken.
- Tip: Liever met vlees? Leg samen met de friet wat gehaktballetjes tussen de groenten.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 930 kcal
- 61 g vet waarvan 29 g verzadigd
- 70 g koolhydraten
- 18 g eiwit
- 15 g vezels
- 2,0 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen