U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Traybake met duchesses en gelakte groenten

20 min bereidingstijd
20 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Pom’ Duchesse (750 g)
  • 500 g bospeen
  • 400 g pompoen (stuk)
  • 3 el honing
  • 3 el olijfolie
  • Sap en rasp van 1 sinaasappel
  • 2 takjes tijm
  • Grote bakplaat met bakpapier

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Verwijder het groen van de bospeen en schil de wortels met een dunschiller. Snijd grote exemplaren eventueel in stukken van 5-6 cm.
  • Boen de pompoen schoon, schillen is niet nodig, en snijd in blokjes van 2 cm.
  • Meng de honing met de olijfolie, het sinaasappelsap, de rasp en de blaadjes van de takjes tijm. Breng op smaak met zout en peper. Hussel de bospeen en pompoen door de marinade.
  • Verdeel de groenten over de bakplaat. Zet er de aardappeltorentjes tussen; zorg dat ze de marinade niet raken want dan bakken ze niet mooi krokant.
  • Bak de aardappeltorentjes met de groenten in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Serveer de aardappeltorentjes en groenten eventueel op een mooie schaal.
  • Ook met kerst is een traybake ideaal! Gebruik je mooiste (gouden) bakplaat of schep de aardappeltorentjes met de gemarineerde groenten op een feestelijke schaal en bestrooi met wat extra tijm.
  • Tip: Strooi wat extra takjes tijm over de traybake, zodat het heerlijke tijmaroma zich door de oven verspreidt.
  • Tip: Vervang een deel van de groenten door knolselderij.

Benodigd product

Benodigd product: Bistro Pom’ Duchesse

Voedingswaarden per persoon

  • 450 kcal
  • 21 g vet waarvan 3 g verzadigd
  • 56 g koolhydraten
  • 5 g eiwit
  • 8 g vezels
  • 1 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen