Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Maak intussen de dressing: schenk de extra vierge olijfolie in een schaaltje. Kneus de knoflook met de handpalm of het lemmet van een koksmes en voeg met de rozemarijn aan de olijfolie toe.
- Boen de citroen schoon en trek met een dunschiller 2 gele reepjes van de schil. Wrijf de citroenschil tussen de vingertoppen om de oliën vrij te maken. Leg de citroenreepjes in de olijfolie.
- Pers de citroen uit en schenk het sap bij de olijfolie. Laat de dressing minstens 5 minuten trekken. Zeef de dressing vervolgens en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit de barbecue of grillpan. Bestrijk het vlees dun met 2 eetlepels olijfolie en gril op hoog vuur in 1 minuut per kant bruin voor rood vlees en enkele minuten langer voor rosé vlees.
- Verhit intussen in een ruime koekenpan de resterende 2 eetlepels olijfolie. Bak de rösti in 10-15 minuten goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om. Breng op smaak met zout en peper.
- Laat het vlees onder aluminiumfolie 5 minuten rusten. Maak de rucola aan met een beetje dressing (bewaar de rest van de dressing voor bijvoorbeeld een tomatensalade).
- Snijd het vlees in plakjes van ½ cm dik en leg ze dakpansgewijs op een schaal. Verdeel er de rucola met wat krokante rösti en de granaatappelpitjes over. Schaaf of rasp de Parmezaanse kaas erboven. Serveer de tagliata met de rest van de rösti.
Tagliata is een Italiaanse klassieker, eenvoudig en altijd een succes! De dunne plakjes rund- vlees - tagliata betekent ‘gesneden’ - worden gegarneerd met rucola, extra vierge olijfolie, Parmezaanse kaas en krokante rösti. Lekker met een royale tomatensalade.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 860 kcal
- 54 g vet waarvan 10 g verzadigd
- 46 g koolhydraten
- 45 g eiwit
- 5 g vezels
- 0,7 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen