Spinazieschotel met gehaktballetjes en appel-kerriesaus
20 min bereidingstijd
20 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de gehaktballetjes in 5 minuten rondom bruin; ze garen verder in de oven. Schep ze op een bord.
- Voeg de spinazie in 2-3 porties toe aan het bakvet en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met zout en peper en laat uitlekken in een zeef.
- Schep de spinazie op de bodem van de ovenschaal. Verdeel er de aardappelpuree over en strijk met de bolle kant van een vochtige lepel glad. Druk de gehaktballetjes in de puree.
- Bak de spinazieschotel in de voorverwarmde oven in 20 minuten gaar.
- Schil de appel en snijd in piepkleine blokjes. Smelt in een saus- of koekenpan de boter. Bak de appelblokjes 2 minuten. Bestrooi ze met de kerrie en schep om. Schenk de kookroom erbij en verwarm de saus nog 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de spinazieschotel met de appel-kerriesaus apart erbij.
Liever zonder vlees? Vervang het gehakt door plantaardig gehakt, schijfjes avocado of kikkererwten.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 565 kcal
- 36 g vet waarvan 17 g verzadigd
- 33 g koolhydraten
- 24 g eiwit
- 6 g vezels
- 2,7 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen