Spinazie-erwtenschotel met kerrie en ei
20 min bereidingstijd
10-15 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Snijd de uien in halve ringen.
- Verhit in een ruime koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Fruit de ui 2 minuten. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend slinken.
- Verdeel de aardappelpuree over de groenten en verwarm in 10 minuten tot een romige puree. Roer regelmatig.
- Kook de eieren in 7 minuten hard en pel ze. Ontdooi de erwten in een zeef onder stromend water.
- Snijd de korsten van het brood. Maal het brood in de keukenmachine of hakmolen met de knoflook fijn. Roer er de laatste eetlepel olijfolie met zout naar smaak door.
- Schep de kerrie en de erwten door de puree. Breng op smaak met zout en peper, en schep in de ovenschaal. Druk de eieren in de puree. Bestrooi met het knoflookkruim.
- Bak de ovenschotel 10-15 minuten in de voorverwarmde oven tot het knoflookkruim goudbruin en krokant is.
- Een snelle en romige ovenschotel met veel groenten, kerrie, gekookt ei en een krokant laagje knoflookkruim. Dat wordt vechten om de eerste lepel.
- Tip: Liever met vlees? Voeg aan de puree 200 g hamblokjes, reepjes salami of uitgebakken spekjes toe.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 485 kcal
- 25 g vet waarvan 8 g verzadigd
- 41 g koolhydraten
- 21 g eiwit
- 8 g vezels
- 2,1 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen