Romige ham-preischotel met olijvenpuree
20 min bereidingstijd
20 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de olijven fijn. Snijd de prei in ringetjes.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de prei in 5 minuten zacht en gaar. Voeg de roomkaas toe en laat smelten. Roer de hamreepjes erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Roer de melk en de olijven door de warme puree. Breng op smaak met peper. Schep de helft van de olijvenpuree in de ovenschaal. Verdeel er het ham-preimengsel over. Dek af met de rest van de puree en strijk glad.
- Bak de ham-preischotel in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en krokant.
- Deze eenvoudige ham-preischotel heb je zo gemaakt en je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig.
- Tip: Liever zonder vlees? Laat de hamreepjes weg en bestrooi de puree met 150 gram geraspte belegen kaas.
- Tip: Bestrooi met verse peterselie voor een luxer tintje.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 520 kcal
- 33 g vet waarvan 16 g verzadigd
- 36 g koolhydraten
- 15 g eiwit
- 9 g vezels
- 3,5 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen