U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Ratatouillepuree met brie

25 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappelpuree (750 g)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 2 tl (gedroogde) oregano
  • 250 g brie

Bereiding:

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de aubergine, de courgette en de tomaten in blokjes.
  • Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook 1 minuut. Voeg de aubergine toe en bak in 6 minuten gaar.
  • Verwarm intussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schep de courgette door de groenten toe en bak 3 minuten mee. Voeg daarna ook de tomaat toe en bak nog 3 minuten.
  • Breng de ratatouillegroenten op smaak met de oregano, zout en peper. Schep er de puree door.
  • Snijd de brie in 6 puntjes en leg ze op de ratatouillepuree.
  • Een pan bomvol Provençaalse groenten met romige puree en puntjes brie. Lekker snel klaar en je hebt maar 1 pan nodig.
  • Tip: Vervang de brie ook eens door blokjes feta, plakjes mozzarella of pittige gorgonzola.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 545 kcal
  • 36 g vet waarvan 19 g verzadigd
  • 35 g koolhydraten
  • 17 g eiwit
  • 6 g vezels
  • 2,3 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen