Puree met broccoli, gerookte zalm en pesto
30 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Haal de aardappelpuree uit de diepvries, zo kan de puree alvast iets ontdooien.
- Snipper de sjalotten. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in kleine blokjes.
- Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Fruit de sjalot 2 minuten. Voeg de broccoli toe en bak in 6-8 minuten knapperig gaar.
- Voeg de puree toe. Verwarm de puree op matig vuur. Roer regelmatig en voeg indien nodig een scheut water toe zodat de puree romig en smeuïg blijft.
- Schep de pesto door de puree en breng op smaak met peper. Leg de plakjes zalm losjes op de puree en bestrooi met de basilicumblaadjes.
- Lekker snel in één pan gemaakt en zo op tafel. Met gerookte zalm geef je de puree een wow-effect. Weinig moeite, genieten!
- Tip: Strooi met de basilicumblaadjes ook wat geroosterde pijnboompitten of kappertjes over de puree.
- Variatietip: Vervang de gerookte zalm gerust door gerookte kip, parmaham of salami. Liever geen vlees of vis? Plakjes of blokjes kaas zijn ook heerlijk!
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 435 kcal
- 25 g vet waarvan 7 g verzadigd
- 29 g koolhydraten
- 19 g eiwit
- 8 g vezels
- 2,5 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen