One Pan puree met kipshoarma, paprika en ijsbergsla
20 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Haal de aardappelpuree uit de diepvries, zo kan de puree alvast iets ontdooien.
- Verhit in een ruime koekenpan de olie. Bak de kipreepjes in 4 minuten goudbruin. Schep af en toe om. Snipper intussen de uien en snijd de paprika’s in blokjes.
- Bestrooi de kipreepjes met de shoarmakruiden en bak nog 1 minuut. Schep de kipshoarma op een bord en houd onder een deksel warm.
- Schep de uien met de paprika door het bakvet en bak 4 minuten. Voeg de laatste minuut de erwten toe.
- Voeg de puree toe. Verwarm de puree afgedekt op matig vuur. Roer regelmatig, voeg indien nodig een scheut water toe zodat de puree romig en smeuïg blijft.
- Neem de groentepuree van het vuur. Schep er de kipshoarma en de ijsbergsla door. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de knoflooksaus.
- Liever zonder vlees? Vervang de kipfiletreepjes door plantaardige kipstukjes of tofureepjes.
- Kipshoarma, paprika, knapperige ijsbergsla en knoflooksaus gecombineerd met romige puree. Van deze nieuwe shoarmavariant kan niemand genoeg krijgen!
- Tip: Bestrooi met fijngehakte verse peterselie.
- Variatietip: Ook lekker met Aviko Aardappelpuree Fijne kruiden.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 470 kcal
- 20 g vet waarvan 5 g verzadigd
- 40 g koolhydraten
- 28 g eiwit
- 8 g vezels
- 2,0 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen