One Pan andijviepuree met spekjes en zongedroogde tomaatjes
20 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Haal de aardappelpuree uit de diepvries, zo kan de puree alvast iets ontdooien.
- Verhit in een ruime koekenpan de olie of boter. Bak de spekblokjes in 4 minuten knapperig uit. Snipper intussen de uien.
- Voeg de uien toe aan de spekblokjes en bak 2 minuten mee. Voeg de andijvie toe; houd eventueel een kwart van de andijvie apart om later rauw toe te voegen als knapperige twist. Bak de andijvie in 5 minuten zacht en gaar; schep regelmatig om.
- Verdeel de puree over de andijvie. Verwarm de puree afgedekt op matig vuur. Roer regelmatig, voeg indien nodig een scheut water toe zodat de puree romig en smeuïg blijft.
- Snijd de zongedroogde tomaatjes klein. Schep de tomaatjes met de eventueel apart gehouden andijvie door de puree en breng op smaak met zout en peper.
- Liever zonder vlees? Schep met de tomaatjes 250 g linzen uit blik door de puree.
- Een stamppotfavoriet nu als snelle eenpanner. Met mediterrane tomaatjes voor een beetje zon op je bord op koude dagen!
- Variatietip: Neem Aviko Aardappelpuree Fijne kruiden en vervang het spek door blokjes gerookte zalm. Schep de zalm op het laatst met de tomaatjes door de warme puree.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 465 kcal
- 28 g vet waarvan 9 g verzadigd
- 34 g koolhydraten
- 15 g eiwit
- 8 g vezels
- 3,4 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen