Loaded purees
15 min bereidingstijd (per puree)
Loaded puree met geroosterde courgette, aubergine en dille
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Snijd de courgette en/of aubergine in blokjes van 8 mm. Hak de knoflook fijn.
- Schep de courgette en/of aubergine in een ovenschaal om met de olijfolie, de knoflook, het venkelzaad en zout en peper naar smaak.
- Rooster de groenten in de voorverwarmde oven in 10 minuten beetgaar. Bereid intussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de dille grof.
- Schep de aardappelpuree op een schaal. Verdeel er de geroosterde groente over. Bestrooi met de dille en besprenkel naar wens met wat extra olijfolie.
- Tip: Een bekertje crème fraîche erdoor (125 gram) maakt de puree extra fris en romig.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 160 kcal
- 10 g vet waarvan 3 g verzadigd
- 15 g koolhydraten
- 2 g eiwit
- 2 g vezels
- 0,8 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen
Loaded puree met gesmoorde spinazie en granaatappel
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de knoflook fijn. Verwijder eventuele harde steeltjes van de spinazie.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend het blad slinken en het vocht verdampen. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de aardappelpuree op een schaal. Verdeel er de spinazie over. Bestrooi met de granaatappelpitjes, de grof gehakte koriander en gerookt paprikapoeder naar smaak.
- Tip: Voeg 3 eetlepels Griekse yoghurt aan de puree toe voor een fris accent.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 130 kcal
- 6 g vet waarvan 2 g verzadigd
- 15 g koolhydraten
- 3 g eiwit
- 2 g vezels
- 0,8 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen
Loaded puree met gemarineerde tomaatjes en pistachenoten
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Snijd de tomaatjes in kleine stukjes. Snipper de ui fijn. Meng de tomaatjes met de ui, de kappertjes, de olijfolie en zout naar smaak.
- Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de pistachenoten fijn.
- Schep de aardappelpuree op een schaal. Verdeel er de gemarineerde tomaatjes over. Bestrooi met de pistachenoten en de blaadjes basilicum.
- Tip: Voeg aan de puree 2 eetlepels mascarpone toe voor een extra romige smaak.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 235 kcal
- 17 g vet waarvan 4 g verzadigd
- 16 g koolhydraten
- 3 g eiwit
- 3 g vezels
- 1,0 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen
Loaded puree met paddenstoelen, madeira-tijmjus
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Hak de hazelnoten grof. Rooster ze in een droge koekenpan goudbruin en schud ze op een bord. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd grote exemplaren in stukken.
- Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in de koekenpan de olijfolie. Bak de paddenstoelen in 3 minuten beetgaar. Blus af met de madeira en verwarm nog 1 minuut. Breng op smaak met de blaadjes van het takje tijm, zout en peper.
- Schep de aardappelpuree op een schaal. Verdeel er de paddenstoelen met de madeirajus over en bestrooi met de geroosterde hazelnoten.
- Tip: Voeg een flinke scheut melk aan de aardappelpuree toe voor extra luchtige puree.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 180 kcal
- 8 g vet waarvan 2 g verzadigd
- 18 g koolhydraten
- 3 g eiwit
- 3 g vezels
- 0,8 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen
Loaded puree met citroen & limoen gremolata
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord.
- Boen de citroen en de limoen schoon. Rasp de gele en groene schil van de vruchten. Rasp ook de knoflook fijn.
- Meng de citroen- en limoenrasp met de knoflook en de olijfolie. Hak de peterselie grof en schep met de pijnboompitten door het oliemengsel (gremolata).
- Schep de aardappelpuree op een schaal. Verdeel er de gremolata over en bestrooi met peper naar smaak.
- Tip: Serveer bij de aardappelpurees ook wat schaaltjes met biefstuk, kipfilet, worstjes en/of groenten.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 265 kcal
- 22 g vet waarvan 5 g verzadigd
- 14 g koolhydraten
- 2 g eiwit
- 2 g vezels
- 0,6 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen