U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Loaded puree met paddenstoelen, madeira-tijmjus

15 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 375 g Aviko Aardappelpuree
  • 1 el hazelnoten
  • 150 g gemengde paddenstoelen
  • 1 el olijfolie
  • 50 ml madeira
  • 1 takje tijm

Bereiding:

  • Hak de hazelnoten grof. Rooster ze in een droge koekenpan goudbruin en schud ze op een bord. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd grote exemplaren in stukken.
  • Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in de koekenpan de olijfolie. Bak de paddenstoelen in 3 minuten beetgaar. Blus af met de madeira en verwarm nog 1 minuut. Breng op smaak met de blaadjes van het takje tijm, zout en peper.
  • Schep de aardappelpuree op een schaal. Verdeel er de paddenstoelen met de madeirajus over en bestrooi met de geroosterde hazelnoten.
  • Kom binnen en schuif aan! Met een basisrecept en verschillende toppings maak je voor elk wat wils.
  • Tip: Voeg een flinke scheut melk aan de aardappelpuree toe voor extra luchtige puree.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 180 kcal
  • 8 g vet waarvan 2 g verzadigd
  • 18 g koolhydraten
  • 3 g eiwit
  • 3 g vezels
  • 0,8 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen