U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Loaded puree met geroosterde courgette, aubergine en dille

15 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 375 g Aviko Aardappelpuree
  • ½ courgette en/of aubergine
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • ¼ tl venkelzaad
  • 2 takjes dille
  • Ovenschaal

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Snijd de courgette en/of aubergine in blokjes van 8 mm. Hak de knoflook fijn.
  • Schep de courgette en/of aubergine in een ovenschaal om met de olijfolie, de knoflook, het venkelzaad en zout en peper naar smaak.
  • Rooster de groenten in de voorverwarmde oven in 10 minuten beetgaar. Bereid intussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de dille grof.
  • Schep de aardappelpuree op een schaal. Verdeel er de geroosterde groente over. Bestrooi met de dille en besprenkel naar wens met wat extra olijfolie.
  • Kom binnen en schuif aan! Met een basisrecept en verschillende toppings maak je voor elk wat wils.
  • Tip: Een bekertje crème fraîche erdoor (125 gram) maakt de puree extra fris en romig.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 160 kcal
  • 10 g vet waarvan 3 g verzadigd
  • 15 g koolhydraten
  • 2 g eiwit
  • 2 g vezels
  • 0,8 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen