Loaded puree met geroosterde courgette, aubergine en dille
15 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Snijd de courgette en/of aubergine in blokjes van 8 mm. Hak de knoflook fijn.
- Schep de courgette en/of aubergine in een ovenschaal om met de olijfolie, de knoflook, het venkelzaad en zout en peper naar smaak.
- Rooster de groenten in de voorverwarmde oven in 10 minuten beetgaar. Bereid intussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de dille grof.
- Schep de aardappelpuree op een schaal. Verdeel er de geroosterde groente over. Bestrooi met de dille en besprenkel naar wens met wat extra olijfolie.
- Kom binnen en schuif aan! Met een basisrecept en verschillende toppings maak je voor elk wat wils.
- Tip: Een bekertje crème fraîche erdoor (125 gram) maakt de puree extra fris en romig.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 160 kcal
- 10 g vet waarvan 3 g verzadigd
- 15 g koolhydraten
- 2 g eiwit
- 2 g vezels
- 0,8 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen