Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Doe het lamsvlees in een schaal en ris de naaldjes van de rozemarijn erboven. Voeg de citroenrasp, de helft van het citroensap, de olijfolie, zout en peper toe. Schep goed om en zet apart om te marineren.
- Maak intussen de aioli. Week het brood in water. Rooster het amandelschaafsel lichtbruin in een droge koekenpan en schud op een bord.
- Pureer in een hoge maatbeker met de staafmixer de eidooiers met 2 tenen knoflook, de rest van het citroensap en de arachideolie tot een lobbige mayonaise. Voeg het goed uitgeknepen brood en het amandelschaafsel toe en pureer nogmaals kort.
- Bereid de rösti mini volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Rijg het lamsvlees aan satéprikkers en rooster in 8 minuten op de Big Green Egg, barbecue of onder de ovengrill bruin en rosé of net gaar. Keer de spiesjes regelmatig.
- Pers voor de dressing het laatste teentje knoflook en meng met de gember, de yoghurt en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met zout, peper en eventueel wat extra citroensap.
- Meng de veldsla met de komkommer, de munt en de koriander. Maak de salade aan met de dressing.
- Leg de lamsspiesjes op een schaal en schep er de rösti mini bij. Serveer met de salade.
Arrosticini, spiesjes met mals en sappig lamsvlees, daar hoort natuurlijk Wims fantastische aioli bij. Broodkruim is zijn geheime ingrediënt, sst... niet verder vertellen!
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 1180 kcal
- 88 g vet waarvan 15 g verzadigd
- 50 g koolhydraten
- 44 g eiwit
- 6 g vezels
- 3,0 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen