Groentetraybake met aardappelkroketjes en uienchutney
25 min bereidingstijd
20 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Snipper 2 uien en snijd de abrikozen in kleine stukjes. Breng de gesnipperde ui met de abrikoos, de wijnazijn, de suiker en de blaadjes van de takjes tijm aan de kook. Kook in 15 minuten onafgedekt tot een warme chutney.
- Snijd de courgette, de paprika, de asperges, bimi of broccoli en de rest van de uien in stukken van 2 cm. Verdeel de groenten over de bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de oregano, zout en peper naar smaak.
- Rooster de groenten 5 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verdeel de aardappelkroketjes tussen de groenten. Zet ook de camemberts in de spanen doosjes (verwijder de folie!) tussen de groenten en de aardappelkroketjes op de bakplaat.
- Rooster de aardappelkroketjes en de camemberts met de groenten in 15 minuten goudbruin en gaar. De kaas is nu gesmolten, zacht en romig.
- Serveer de groentetraybake met de krokante aardappelkroketjes om in de gesmolten kaas en de warme chutney te dippen.
- Schuif maar aan: deze royale traybake bevat ruim 200 gram groenten per persoon en knapperige aardappelkroketjes om in verrukkelijk gesmolten kaas te dippen. Als dat geen heerlijke maaltijd is!
- Tip: Bind eventueel wat extra keukentouw rond de spanen doosjes of zet de doosjes in het deksel. Het smelten van de kaasjes zorgt voor druk op de spanen rand waardoor het doosje kan openbreken en de kaas wegsmelt.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 700 kcal
- 37 g vet waarvan 14 g verzadigd
- 65 g koolhydraten
- 23 g eiwit
- 10 g vezels
- 2,7 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen