Groenten-chutney met beenham en Pom’ Duchesse
20 minuten bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Snijd het fruit in partjes en snijd het vruchtvlees uit de schillen (verwijder de pitjes)
- Snijd de paddenstoelen en de paksoi in grove stukken
- Verwarm al het fruit, de paddenstoelen, de paksoi, de kruiden, rozijnen en honing, 15 min. op laag vuur in een pan met dikke bodem
- Snijd plakken van de beenham (kan warm, maar ook koud gegeten worden)
- Bak de Pom’ Duchesse volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Leg de Pom’ Duchesse in het midden en de plakken beenham er omheen
- Giet de warme winterse groenten-chutney over het vlees en geniet
* Koop kant-en-klare gegrilde beenham of gril ‘m zelf: schroei de ham in een beetje olie/bakboter met wat vleeskruiden en mosterd rondom aan (hoeft niet te bruin). Leg de ham vervolgens 45 minuten in een braadslee in een voorverwarmde oven op 180°C. Haal de ham uit de oven en wikkel hem in aluminiumfolie en laat ‘m nog een kwartiertje rusten voordat je hem snijdt. Als je de ham koud wilt eten hoef je ‘m niet in te pakken, maar laat je hem gewoon afkoelen.
Wijnsuggestie: Witte Bourgogne
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 715 kcal
- 28 g vet waarvan 6 g verzadigd
- 82 g koolhydraten
- 29 g eiwit
- 10 g vezels
- 3,8 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen