Gevulde pompoen met mediterrane puree en parmezaan
20 min bereidingstijd
30-45 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de kap van de pompoen. Schep met een lepel de pitten en de draden uit de pompoen(en).
- Hak de tomaatjes, olijven en basilicum fijn. Rasp de kaas. Schep de tomaatjes, olijven, basilicum en 50 gram van de kaas door de puree. Breng op smaak met peper.
- Schep de puree in de uitgeholde pompoen(en). Bestrooi met de rest van de parmezaan en besprenkel met de olijfolie.
- Zet de pompoen(en) op de bakplaat en leg de kapjes erbij. Rooster de pompoen in de voorverwarmde oven in 30-45 minuten gaar, tot de punt van een scherp mes makkelijk door de pompoen glijdt.
- Strooi de rucola op een schaal. Zet er de pompoen(en) op en serveer met wat extra geraspte Parmezaanse kaas.
- Snijd de pompoen aan tafel met een scherp mes in mooie parten.
Pompoen in z’n geheel op tafel is makkelijk, maar steelt vooral de show.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 350 kcal
- 21 g vet 8 g verzadigd
- 23 g koolhydraten
- 14 g eiwit
- 6 g vezels
- 2,3 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen