Chorizo-kruidenpuree met tomaatjes, linzen en citroen
20 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Haal de kruidenpuree uit de diepvries, zo kan de puree alvast iets ontdooien.
- Snijd de chorizo in dunne plakjes. Hak de knoflook fijn. Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie en bak de chorizo met de knoflook in 4 minuten knapperig. Halveer intussen de tomaatjes.
- Voeg de tomaatjes toe en bak nog 6-8 minuten, tot ze openbarsten en het sap vrijkomt.
- Voeg de kruidenpuree toe en verwarm op matig vuur. Roer af en toe en voeg de wijn toe zodat de puree romig en smeuïg blijft.
- Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. Hak de peterselie grof.
- Schep de citroenrasp en de linzen door de puree. Breng op smaak met peper en bestrooi met de peterselie.
- Chorizo + tomaat + citroen + kruidenpuree = Spaans genieten!
- Liever zonder vlees? Vervang de chorizo door 250 g kikkererwten uit blik (afgespoeld en uitgelekt).
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 535 kcal
- 30 g vet waarvan 11 g verzadigd
- 41 g koolhydraten
- 19 g eiwit
- 8 g vezels
- 3,4 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen