U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Caprese-torentje met puree

20 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappelpuree (750 g)
  • 1 el pijnboompitten
  • 4 tomaten
  • 3 bollen mozzarella (à 125 g)
  • 100 g groene pesto
  • 4 takjes basilicum
  • Kookring van 8-10 cm ø

Bereiding:

  • Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten en schud ze op een bord.
  • Snijd  de tomaten en de mozzarella in plakjes. Schep driekwart van de pesto door de puree.
  • Zet de kookring op een bord. Verdeel een paar plakjes tomaat over de bodem en schep er 1/8 van de pestopuree in. Strijk glad en verdeel er een laag tomaat en laag mozzarella over. Schep er weer 1/8 van de pestopuree op. Verwijder de ring en maak zo snel nog 5 borden op.
  • Verdeel de laatste plakjes tomaat en mozzarella over de torentjes. Schep er de rest van de pesto op. Bestrooi met de blaadjes van de takjes basilicum, de geroosterde pijnboompitten en peper naar smaak. Serveer meteen.
  • Aardappelpuree caprese-stijl: laagjes frisse tomaat en mozzarella afgewisseld met romige pestopuree. Zo zit iedereen in no-time aan tafel. Buon appetito!
  • Tip: Maak de pesto snel zelf terwijl je de aardappelpuree verwarmt: pureer met de staafmixer een handvol basilicumblaadjes met 1 teen knoflook, 1 eetlepel pijnboompitten en 6 eetlepels extra vierge olijfolie. Roer er 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas door en breng op smaak met zout en peper.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 575 kcal
  • 38 g vet waarvan 18 g verzadigd
  • 32 g koolhydraten
  • 23 g eiwit
  • 4 g vezels
  • 2 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen