Broccolischotel met karbonades, cranberrycompote en Pom’ Duchesse
30 minuten bereidingstijd
20 minuten in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes van 1 cm. Dep de karbonades droog en bestrooi het vlees met zout en peper (zie tip).
- Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de karbonades in 2-3 minuten per kant mooi bruin. Snipper intussen de ui en ris de blaadjes van de takjes tijm.
- Neem het vlees uit de pan. Fruit in het bakvet de ui met de tijm. Voeg de cranberry’s toe en bak 5 minuten, tot hun sap vrijkomt. Bestrooi de bessen met de suiker en de kaneel. Laat nog 5 minuten stoven, tot alle bessen opengebarsten en tot compote gestoofd zijn.
- Verdeel de broccoli over de bodem van de ovenschaal en besprenkel met 3 eetlepels olijfolie. Leg er de aangebraden karbonades op. Schep de cranberrycompote op het vlees en de broccoli. Dek de ovenschotel af met de Pom’ Duchesses.
- Bak de ovenschotel 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de Pom’ Duchesses goudbruin en krokant zijn.
- De snelle cranberrycompote is de zoete twist in deze ovenschotel met aardappeltorentjes. Aan tafel!
- Tip: Bestrooi het vlees niet met zout en peper, maar bestrijk de karbonades met harissa voor een mediterraan tintje.
- Tip: Vervang voor een feestmaaltijd de karbonades door wildzwijnkarbonades.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 835 kcal
- 45 g vet waarvan 8 g verzadigd
- 61 g koolhydraten
- 39 g eiwit
- 15 g vezels
- 1,9 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen