U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Broccolischotel met karbonades, cranberrycompote en Pom’ Duchesse

30 minuten bereidingstijd
20 minuten in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Pom’ Duchesse (750 g)
  • 800 g broccoli
  • 4 ribkarbonades
  • 5 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 3 takjes tijm
  • 250 g cranberry’s
  • 3 el suiker
  • ½ tl gemalen kaneel
  • Ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes van 1 cm. Dep de karbonades droog en bestrooi het vlees met zout en peper (zie tip).
  • Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de karbonades in 2-3 minuten per kant mooi bruin. Snipper intussen de ui en ris de blaadjes van de takjes tijm.
  • Neem het vlees uit de pan. Fruit in het bakvet de ui met de tijm. Voeg de cranberry’s toe en bak 5 minuten, tot hun sap vrijkomt. Bestrooi de bessen met de suiker en de kaneel. Laat nog 5 minuten stoven, tot alle bessen opengebarsten en tot compote gestoofd zijn.
  • Verdeel de broccoli over de bodem van de ovenschaal en besprenkel met 3 eetlepels olijfolie. Leg er de aangebraden karbonades op. Schep de cranberrycompote op het vlees en de broccoli. Dek de ovenschotel af met de Pom’ Duchesses.
  • Bak de ovenschotel 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de Pom’ Duchesses goudbruin en krokant zijn.
  • De snelle cranberrycompote is de zoete twist in deze ovenschotel met aardappeltorentjes. Aan tafel!
  • Tip: Bestrooi het vlees niet met zout en peper, maar bestrijk de karbonades met harissa voor een mediterraan tintje.
  • Tip: Vervang voor een feestmaaltijd de karbonades door wildzwijnkarbonades.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 835 kcal
  • 45 g vet waarvan 8 g verzadigd
  • 61 g koolhydraten
  • 39 g eiwit
  • 15 g vezels
  • 1,9 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen