Broccoli-kaaspuree
20 min bereidingstijd
20 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verdeel de broccoli in roosjes. Houd de steel heel, deze vormt de stam van de kerstboom.
- Kook de broccolistam 4 minuten in gezouten water. Voeg dan de roosjes toe en kook samen in nog 4 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
- Verwarm intussen de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm ook de melk.
- Voeg de melk en de kaas toe aan de puree en roer glad. Verwarm nog 2 minuten en breng op smaak met peper.
- Schep de puree in de ovenschaal en strijk glad. Leg de stam van de broccoli als kerstboomstam in de puree. Druk de broccoliroosjes als takken in de puree. Gebruik de tomaatjes, eventueel gehalveerd, als piek en ballen.
- Bak de pureeschotel 20 minuten in de voorverwarmde oven. Besprenkel uit de oven naar wens met de olijfolie.
- Een ovenschotel is altijd een goed idee. Makkelijk voor te bereiden en iedereen kan zelf opscheppen aan tafel. Lekker bij rollade, varkenshaas en zalmfilet.
- Tip: Kies naar eigen smaak jonge of juist oude kaas. Jonge kaas zorgt voor een zachte en romige puree, oude kaas geeft een pittige smaak. Jong belegen of belegen kaas kan natuurlijk ook!
- Tip: Maak de pureeschotel een dag eerder en bewaar afgedekt in de koelkast. Reken op 5 minuten extra baktijd als de schaal meteen vanuit de koelkast in de oven gaat.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 315 kcal
- 13 g vet waarvan 8 g verzadigd
- 30 g koolhydraten
- 18 g eiwit
- 6 g vezels
- 2 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen