Bloemkool met rösti, mozzarella en mangochutney
20 min bereidingstijd
20 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Verwijder de bladeren van de bloemkool. Kook de bloemkool 5 minuten voor in water met zout.
- Neem de bloemkool uit het kookwater, laat goed uitlekken en leg op de bakplaat. Meng de olijfolie met het gember- en knoflookpoeder. Bestrijk de bloemkool ermee. Leg de röstirondjes met de bloemkool op de bakplaat.
- Rooster de bloemkool met de röstirondjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Snijd intussen de mozzarella in plakjes.
- Leg de bloemkool op een schaal. Schik de röstirondjes met de mozzarella dakpansgewijs rond de bloemkool. Schep er de mangochutney bij. Bestrooi met blaadjes basilicum en peper naar smaak.
- De fantastische combinatie van knapperige röstirondjes, romige mozzarella, pittige mangochutney en geurige basilicum is onovertroffen. Serveer er een kleine geroosterde bloemkool bij die je aan tafel in punten snijdt.
- Tip: Liever een zelfgemaakte chutney? Klik hier voor het recept van uienchutney
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 380 kcal
- 22 g vet waarvan 8 g verzadigd
- 30 g koolhydraten
- 13 g eiwit
- 5 g vezels
- 1,5 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen