U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Bloemkool met rösti, mozzarella en mangochutney

20 min bereidingstijd
20 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 12 Aviko Röstirondjes Naturel
  • 1 kleine bloemkool
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gemalen gember
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 bollen mozzarella (à 125 g)
  • 2 el mangochutney
  • 2-3 takjes basilicum
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Verwijder de bladeren van de bloemkool. Kook de bloemkool 5 minuten voor in water met zout.
  • Neem de bloemkool uit het kookwater, laat goed uitlekken en leg op de bakplaat. Meng de olijfolie met het gember- en knoflookpoeder. Bestrijk de bloemkool ermee. Leg de röstirondjes met de bloemkool op de bakplaat.
  • Rooster de bloemkool met de röstirondjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Snijd intussen de mozzarella in plakjes.
  • Leg de bloemkool op een schaal. Schik de röstirondjes met de mozzarella dakpansgewijs rond de bloemkool. Schep er de mangochutney bij. Bestrooi met blaadjes basilicum en peper naar smaak.
  • De fantastische combinatie van knapperige röstirondjes, romige mozzarella, pittige mangochutney en geurige basilicum is onovertroffen. Serveer er een kleine geroosterde bloemkool bij die je aan tafel in punten snijdt.
  • Tip: Liever een zelfgemaakte chutney? Klik hier voor het recept van uienchutney

Benodigd product

Benodigd product: Rösti Rondjes Naturel

Voedingswaarden per persoon

  • 380 kcal
  • 22 g vet waarvan 8 g verzadigd
  • 30 g koolhydraten
  • 13 g eiwit
  • 5 g vezels
  • 1,5 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen